Таро/Система на работа при картите

This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

• Moon wrote:

Mona wrote:

- за брак, за бременност, за болести/смърт (освен, ако човекът не е много болен и му предстоят интервенции и лечение), за заминаване в чужбина (ако се очаква виза, е най-добре да се гледа месец преди окончателното решение на властите).

Няколко типа отговори от Таро:
      - Глупак на първа позиция
      - 7 чаши на първа позиция
      - всички Ас-а на първа позиция и на трета позиция (без Ас пентакли с условности - има изключения, защото, ако завършва с Ас чаши както вече казах, няма смисъл от гледането)
      - Ас жезли и Ас меча на средна позиция, без обърнати Ас чаши и Ас пентакли/ изключение - ако 9 пентакли е на трета след Ас жезли - имаме отговор и първа карта е ситуационен Аркан
      - Кралица чаши/Кралица жезли на първа позиция
      - Луната на първа позиция
      - 2 чаши/3 чаши на първа позиция
      - Паж чаши на първа или на средна позиция
      - Слънцето на първа позиция
      - 8 меча на трета позиция
      - Страшен съд на трета позиция
      - 3 меча на трета
      - 8 чаши на трета
      - 5 чаши на трета
      - Справедливостта на първа позиция и на трета позиция

П.С.
      Имайте предвид, че има и изключение, както е при Ас жезли преди 9 пентакли и след ситуационен Аркан. Но сега не говорим за изключенията, защото ще ми е необходим нов сайт :) Но се надявам, поне 10% от изключенията в Таро да ги обсъдим.
      Aз имам едно питане.
      Говоря за случая с ас жезли и ас меч на средна позиция при гледане с 3 карти. Изхождаме от това, че втората позиция е ключова в гледането. Ако ас жезли или ас меч са на втора, енергията се пилее напразно т.е никъде не отива?

Гледах на една жена, която очаква обаждане от конкретен човек за стажантска позиция.

Ще я потърси ли човекът тази седмица? паж пентакли, ас меч, Крал жезли

За мен комбинацията е позитивна, бих казала, че ще получи обаждане най-вече заради Крал жезли на трета. Има ли изключение този път? Аз тълкувам, че ще получи обаждането и изобщо няма да има смисъл от повтаряне на гледането. Въпросът е пропускам ли нещо. Може би ас мечове проваля връзката между първа и втора позиция - като струя въздух. Асото не е качествен проводник. Някакво такова виждане имам.

Ще се радвам да обсъдим. :)
      Тук е сбъркана формулировката на въпроса. Не е дали някой ще й се обади, а дали това ще й е полезно.
    • Mona wrote:

Moon wrote:

Mona wrote:

- за брак, за бременност, за болести/смърт (освен, ако човекът не е много болен и му предстоят интервенции и лечение), за заминаване в чужбина (ако се очаква виза, е най-добре да се гледа месец преди окончателното решение на властите).

- всички Ас-а на първа позиция и на трета позиция (без Ас пентакли с условности - има изключения, защото, ако завършва с Ас чаши както вече казах, няма смисъл от гледането)
      - Ас жезли и Ас меча на средна позиция, без обърнати Ас чаши и Ас пентакли/ изключение - ако 9 пентакли е на трета след Ас жезли - имаме отговор и първа карта е ситуационен Аркан
      - 3 меча на трета
      - 8 чаши на трета
      - 5 чаши на трета

П.С.
      Имайте предвид, че има и изключение, както е при Ас жезли преди 9 пентакли и след ситуационен Аркан. Но сега не говорим за изключенията, защото ще ми е необходим нов сайт :) Но се надявам, поне 10% от изключенията в Таро да ги обсъдим.
      Aз имам едно питане.Говоря за случая с ас жезли и ас меч на средна позиция при гледане с 3 карти. Изхождаме от това, че втората позиция е ключова в гледането. Ако ас жезли или ас меч са на втора, енергията се пилее напразно т.е никъде не отива?

Гледах на една жена, която очаква обаждане от конкретен човек за стажантска позиция.

Ще я потърси ли човекът тази седмица? паж пентакли, ас меч, Крал жезли

За мен комбинацията е позитивна, бих казала, че ще получи обаждане най-вече заради Крал жезли на трета. Има ли изключение този път? Аз тълкувам, че ще получи обаждането и изобщо няма да има смисъл от повтаряне на гледането. Въпросът е пропускам ли нещо. Може би ас мечове проваля връзката между първа и втора позиция - като струя въздух. Асото не е качествен проводник. Някакво такова виждане имам.

Ще се радвам да обсъдим. :)
      Тук е сбъркана формулировката на въпроса. Не е дали някой ще й се обади, а дали това ще й е полезно.
      Жената не е получила обаждане.
      В момента има и други възможности за стаж, които обмисля.

Как разсъждаваме в този случай? С други думи от това обаждане няма смисъл, също така и от самото питане. Просто подобен развой няма да донесе нищо за нея. Такова виждане визирам.
    • Вчера картите ми бяха пръснати и реших да си ги подредя както се прави. Подредих ги, сложих ги на слънце (може и да е тъпо) и след 2-3 часа си ги взех, започвах да ги меся и да гледам. Не знам дали си въобразявам, но все едно ми говореха на китайски - т.е. неразбираемо. Продължих да ги меся и да нареждам въпроси, без да обръщам голямо внимание, само и само да мине време, и месене, и всичко да си дойде на мястото. Имах наистина неприятно усещане, че картите не са си по местата с това подреждане.
      Нима животът не е само капчица роса?
      La vie en rose
    • Зравей, мен мисълта да ги подредя ме ужасява. Просто някак си усещам кога трябва и кога не. Довери се на инстинктите си!

ПС. Подреждала съм ги по номерация след като ги беше пипал др. човек и дори беше гледал с тях. Тогава не послушах инстинктите си да не ми пипа картите, ама бях мекушава и му позволих.. И се наложи да ги подредя по номерация и още нещо.
      DIGNITY ALWAYS WIN.
    • Mona wrote:

Вето на картите се поставя, когато има системен проблем.
      И има различни резултати от това: картите престават да работят, появява се Ас пентакли обърнат, изгубват се карти и т.н. ...

Все едно рестартираш операционна система и докато я рестартираш, нищо не може да работи.
      Проработва, когато системата се рестартира.

Mona wrote:

Искам да кажа, че аз поставям вето.
      Пренасям въпроса си в тази тема.

Въпросното вето върху картите се отнася конкретно за времето/ вечерта, за която пита Ани или? Питам, защото същия ден (към обяд) аз съм теглила карти, но не ми се е сторило да има нещо нередно.

Това “рестартиране” на системата, за което говориш, предполгам, засяга всички нас (гледащите). Ако имаш време, бих се радвала да поясниш за какво иде реч. :)
    • В тази тема е най-важно да се пише, и най-вече чете.

Включвам се с разсъждения, провокирана от темата "Таро и човешките отношения", стр.24, където обсъждаме Крал пентакли и природата му в романтичните взаимоотношения.

Ще започна разсъжденията така:

Не е лошо да си правим ревизия на стари комбинации, и на стар начин на мислене. Добре е да се връщаме към стари случки. Да записваме като умели хроникьори различни комбинации, и да правим това неуморно, както и да се връщаме към комбинациите след месеци, а защо не и след години? На човешката глупост й трябва време да изкристализира в нещо смислено. Добиването на знание често е труден процес (както и скъсването с различни илюзии).

Спомням си, че аз във форума съм писала добри неща за Крал пентакли. Бях в някакъв плен на илюзия, но това го осъзнавам от перспективата на времето. Тогава бях склонна да тълкувам дори 10 жезли в различни комбинации, като освобождаване от товар, а всъщност бе тъкмо обратното - закопаване в товар, мъка. --> Урок но1 - да разграничаваме емоциите и желанията от реалното тълкуване.

Продължавам. Ако човек се рови по стари теми или мои стари мнения, ще види, че съм хвалила мъж, за когото ми се е падала комбинация от Императрица, Крал пентакли, Крал жезли. Твърдях, че комбинацията обозначава нещо едва ли не невероятно. Дори си спомням какви думи съм използвала за конкретния мъж и комбинация - "истински мъжкар". Хаха! От позицията на времето виждам, че това да си инат, да се мъжкарееш показно, да си нарцис, не значи да си истински мъж, но толкова ми е увирала главата тогава.
      С течение на времето и опита, всъщност се оказа, че съм била в много дисфункционална връзка. Императрицата+Краля на пентаклите не е задоволена жена, а отлагане на действието, аз да стигна до етап, в който съм задоволена, уверена в себе си жена. Крал пентакли+Крал жезли не е мъж мечта, а деспот и ограничен, инатлив човек.
      От тук следва отново Урок но1, но и още един, Урок но2 - да се чете критично форума*, особено от нови и неопитни посетители. Голяма е вероятността да сметнат нечие написано мнение за вярно, когато то всъщност не е. Именно и за това си позволявам да пиша тук, в тази тема, и да правя открита ревизия за конкретна карта и конкретен начин на мислене, който се е оказал погрешен, предвид опита и времето.
      *не важи за мнения на Мона

С риск да досадя, акцентите са два:
      1) Трябва време, за да се осмислят някои уроци --> Това налага да ревизираме стари наши комбинации, да си признаваме грешките
      2) Трябва критичност в мисленето, рационалност. --> Някой нов човек, ако прелиства форума и попадне на стари, неревизирани от никого мнения, има рискда се заблуди. Не важи за мнения на Мона

Та така. Критичност, саморефлексия. Доколкото можем - отграничаване на емоциите при тълкуването, да опитваме да не бъркаме нашите желания с реалността.
      Да се надяваме, че всеки един от нас, с повече житейски опит и все по-дълъг опит с картите, ще подобрява все повече и повече своето тълкуване, ще стига до истините за картите, и съответно до реалния отговор на Таро :)
      DIGNITY ALWAYS WIN.
    • Mona wrote:

Moon wrote:

Mona wrote:

Към дамите, които гледат.
      Никога не гледайте по два пъти на едни и същи въпроси, ако няма времева разлика между тях поне от 6 месеца.

Има въпроси, които не трябва да се повтарят поне за година. Но преди всичко, от самата комбинация ще се разбере какво време е нужно изобщо, ако трябва въпроса да се повтори.

Независимо какви желания имат питащите.
      Понеже имам интерес, пренасям дискусията тук.Кои въпроси НЕ трябва да се повтарят до 6 месеца и как разбираме това?

Аз приемам за категоричен отказ Колелото на Съдбата на 3-та , също и 3 меча. За последващо гледане приемам 7 пентакли на 3-та или 2 пентакли на 1-ва и 3-та. Предполагам има още индикации, които не са ми известни.
      Няколко типа въпроси:- за брак, за бременност, за болести/смърт (освен, ако човекът не е много болен и му предстоят интервенции и лечение), за заминаване в чужбина (ако се очаква виза, е най-добре да се гледа месец преди окончателното решение на властите).

- 3 меча на трета
      - 8 чаши на трета
      - 5 чаши на трета

П.С.
      Попитах "Ще ме оправдаят ли?" Става дума за съдебно дело. Изтеглих:

7 чаши, 8 меча, Справедливост

Че ситуацията е тегава, е ясно. Въпросът е дали картите показват, че няма да дадат отговор (7 чаши на първа и Справедливост на трета), а аз ще се пържа в собствен сос (8 меча) и ако е така, кога да попитам отново или показват, че не знам всичко за ситуацията и решението зависи от други (съда).
      Моля, помагайте